Novosti

Isporuka novog bagera ZAXIS 350LCN-5, na površinskom kopu Kortnik RMU Breza , za kupca „BBM-Vareš“ doo, VarešGlavne tehničke karakteristike

Model: ZAXIS 350LCN-5

Snaga motora: 202 kW (271 KS)

Operativna težina:  35 500 kg

Zapremina kašike: 2.00 m³Hitachi zx 350LCN-5 je bager najnovije generacije sa mnoštvom noviteta i patenata u pogledu hidraulike, potrošnje goriva i sačuvanja okoline, smanjenja troškova održavanja, sigurnosti, pouzdanosti te vanjskog i unutrašnjeg dizajna.

Neki od najbitnijih noviteta kod serije 5 su sustav TRIAS što znači da je Hitachi uveo hidraulični sistem sa tri hidraulične pumpe, čime je povećana brzina, preciznost i produktivnost mašine.

ISUZU motor garantuje manju potrošnju za oko 5-18% od prethodne serije ovisno moda rada.

Emisija izduvnih gasova je prilagođena najzahtjevnijim europskim standardima „EU emision control Stage IIIB“

Kao i sve HITACHI mašine tako i ova ZX350LCN-5 opremljena je satelitskim praćenjem ne samo lokacije mašine nego i praćenje rada mašine sa svim bitnim parametrima kao što su potrošnja goriva, pritisci ulja, automatsko javljanje za vrijeme servisa, režimi rada..itd.

Nova serija 5 ima mogućnost ograničavanja kruga rada mašine, tj. kada stroj napusti unaprijed zadani radni prostor on se sam gasi.

Ovo su samo neki od noviteta kod nove serije 5 HITACHI bagera, ako želite saznati više pozovite nas ili nas posjetite u našim prostorijam gdje ćemo Vam rado prezentiarati novu seriju 5 i sve ostale HITACHI građevinske i rudarske strojeve.